Malagan vanha kaupunki

MALAGA

MalagaMatkat on nimensä mukaisesti Malagan paras asiantuntija!

Malaga on eteläisen Euroopan suurimpia kaupunkeja, ja sen alueella asuu yli miljoona ihmistä. Se on laaja kaupunki, joka on levittäytynyt lähes tuhannen neliökilometrin alueelle, ja sen lähistöllä on useita lomapaikkoja ja kaupunkeja.

Malagaan lomalle tulevan näkökulmasta olennaisin alue on centro historico eli vanhakaupunki, jonka alueella ja liepeillä on kaikki tarpeellinen rantaa lukuun ottamatta. Sen pääkatu on Calle Marqués Larios, joka on leveä kävelykatu ja jonka varrella on erityisen paljon suurten ja tunnettujen merkkien liikkeitä. Kävelykatua kulkien on mukavaa katsella muodikkaita vaatteita, kenkiä, kosmetiikkatuotteita sekä upeita koruja, kelloja ja jalokiviä.

Plaza de la Merced -aukion tekee mielenkiintoiseksi se, että Pablo Picasso, joka on yksi maailman tunnetuimmista taiteilijoista, syntyi aukion kulmassa, numerossa 15 sijaitsevassa talossa vuonna 1881. Talo on museoitu ja hyvä vierailupaikka, ja aukiolla on myös Picassoa esittävä patsas. Picasson kotitalon vieressä on monia eri terasseja, jotka ovat turistien mieleen, mutta joilla paikallisetkin käyvät mielellään kahvilla, aterialla tai virvokkeella. Aukion liepeillä on mielenkiintoisia kortteleita, jotka kuuluvat Lagunillas-kaupunginosaan ja sieltä voi kävellä kaikkiin ilmansuuntiin. Picasson kotitalon takana on myös suuri kauppahalli, joka nykyisin on gourmet-henkinen paikka, jossa voi maistella ruokia ja juomia lukuisissa kojuissa ja ravintoloissa.

Plaza de la Merced on aivan muiden Malagan kaikkein merkittävimpien nähtävyyksien vieressä. Tästä on lyhyt pyrähdys sekä Picasso-museolle että Alcazaba-linnakkeelle, joka on yksi mielenkiintoisimmista vierailupaikoista kaupungissa. Linnan kukkulan edestä kulkeva katu, Calle de Alcazabilla, on turistien mieleen, ja se onkin mielenkiintoinen kahviloineen, baareineen ja kasvisruokaravintoloineen. Siellä on mukavaa katsella vuonna 1951 vahingossa löytynyttä Rooman valtakunnan aikaista amfiteatteria sekä nauttia kävelykadun tunnelmasta, johon kuuluu usein katusoittajia ja värikäs kokoelma ympäri maailmaa paikalle saapuneita ihmisiä.

Viini- ja tapasbaari El Pimpi (Bodegas El Pimpi) on yksi Malagan pakollisista nähtävyyksistä, siellä käyvät kaikki tavallisesta turistista Bhutanin kuningattareen. Seinät ovat täynnä kuvia kuuluisuuksista, jotka ovat paikassa vierailleet. Viinitynnyreissä on julkkisten kirjoituksia, kuten Malagan oman pojan Antonio Banderasin.

Lisätietoja: info@malagamatkat.fi