Härkätaistelut

HÄRKÄTAISTELUT

  • MalagaMatkat järjestää retkiä ryhmille härkätaisteluihin.Härkätaistelu (toreo, corrida de toros) on etenkin Espanjassa suosittu perinteinen kansanhuvi, jossa torerot eli härkätaistelijat suorittavat erilaisia liikkeitä tavoitteenaan hallita härkää, jonka he lopuksi usein surmaavat.
  • Härkätaistelukausi on pääsiäisestä lokakuuhun. Härkätaisteluja järjestetään yleensä Fiestojen yhteydessä ja ne ajoittuvat yleensä viikonloppuun.

    Parhaista taistelijoista tulee miljonäärejä ja median suosikkeja. Espanjalaisen härkätaisteluperinteen myyttinen macho-huipentuma on yhä se, että voitokas härkätaistelija menee naimisiin tyypillisen espanjalaisen tumman laulajattaren, "tonadilleran" kanssa.

    Jos Pamplonan härkäjuhlat ovat kansainvälisesti tunnetuimmat, vastaavasti maailman suurimmat härkäjuhlat järjestetään Madridissa touko-kesäkuussa.

    Madridin San Isidron härkäjuhla koostuu noin 30 härkätaistelusta. Madridissa härkätaisteluille vihkiytynyt yleisö, espanjalaisittain "aficionados" on erittäin vaativaista.

  • Lisätiedot: info@malagamatkat.fi